
Producent
Dostępność
Cena
-
od
do
Parzenie kawy z AeroPressem
Szukasz małego, ale jakże dobrego zaparzacza do kawy? Mamy coś dokładnie pasującego do tego opisu - AeroPress! Na pierwszy rzut oka przypomina wielką strzykawkę, przez którą przeciskamy zaparzoną kawę. Jest urządzeniem do alternatywnego parzenia kawy, ale sama jego konstrukcja pozwala na różne eksperymenty. Aeropress nie wymaga prądu ani baterii, więc można go używać dosłownie wszędzie i o każdej porze.
AeroPress - klasyczny 350 filtrów

Wyglądem przypominające strzykawkę urządzenie, jakim jest przedstawiony zaparzacz do kawy, powinno znaleźć się w na wyposażeniu każdego miłośnika kawy. Jest to kolejna z alternatywnych metod parzenia kawy, dzięki któremu zaparzymy dobrą kawę. Zaparzona w Aeropressie kawa wychodzi bardzo aromatyczna.
Dostępność: brak towaru
AeroPress - Zestaw z pokrowcem

AeroPress jest niesamowicie uniwersalnym zaparzaczem do kawy, który spełni oczekiwania zarówno początkujących, jak i zaawansowanych wielbicieli kawowego naparu. Urządzenie jest idealnym połączeniem French Pressu, metody przelewowej oraz tradycyjnego ekspresu ciśnieniowego, dzięki czemu przygotowanie aromatycznej kawy jest niebywale proste i szybkie.
Ta wersja poza standardowym wyposażeniem zawiera praktyczny pokrowiec ułatwiający transport kompletu.
Dostępność: brak towaru
AeroPress Go - podręczny zaparzacz do kawy

Zaparzacz, który jednocześnie możesz zabrać w góry, nad morze, na działkę, jak i cieszyć się pyszną kawą przyrządzoną przy jego pomocy w domu.
AeroPress Go to podręczna wersja jednego z najbardziej znanych zaparzaczy do alternatywnego przyrządzania kawy na rynku! Nowa wersja powstała w odpowiedzi na zapotrzebowanie łatwiejszego w transporcie AeroPress'u. Cały zaparzacz do kawy mieści się w kubku i pozwala na wyciśnięcie ze zmielonych ziaren tego, co najlepsze. Sprawdza się dosłownie w w każdych warunkach - w podróży, w domu, a także w biurze.
Dostępność: brak towaru
AeroPress Clear - Zaparzacz do kawy

AeroPress Clear to świeża odsłona światowego hitu wśród zaparzaczy do kawy. Teraz dostępny w wersji wykonanej z wytrzymałego Tritanu o przezroczystej strukturze. Ten uniwersalny gadżet spełni oczekiwania zarówno kawoszy początkujących, jak i zaawansowanych. To prawdziwe połączenie zalet French Pressa, metody przelewowej i tradycyjnego ekspresu, które sprawia, że przygotowanie kawy staje się niezwykle proste i błyskawiczne.
Dostępność: Została 1 szt.
Wysyłka w: 24 godziny
Jak działa AeroPress?
Aeropress ma dość charakterytyczny kształt, określany często jako strzykawka przez którą przeciskamy zaparzoną kawę, która przelewa się przez okrągły filtr. Połączenie dwóch metod, ciśnieniowej i przelewowej sprawia, że kawa z Aeropressu ma bardzo charakterystyczny, pełny smak, jest bardziej mętny, gęsty i intensywny, a w odczuciu w ustach bardziej zbliżony do espresso niż dripa. Sama budowa tego urządzenia pozwala na rożne eksperymenty. Kawę w Aeropressie można zaparzyć na dwa sposoby — metodą klasyczną i odwróconą. Dodatkowo w zależności od grubości zmielenia kawy, temperatury wody oraz czasem parzenia i przeciskania możemy wpłynąć na smak kawy i dostosować ją do naszych preferencji.
Podręczny zaparzacz do kawy
W zestawach startowych znaleźć można wszystko czego potrzeba do rozpoczęcia parzenia kawy. Zaraz po rozpakowaniu możemy śmiało przystąpić do zalewania kawy i cieszenia się efektami. Dodatkowo niewielkie rozmiary AeroPressu sprawiają, że sprawdza się on dosłownie w każdych warunkach. W zaciszu domowej kuchni, w trasie, w pracy... dosłownie wszędzie. Potrzebny jest jedynie dostęp do kawy i gorącej wody.
Jak zaparzyć kawę z AeroPressu?
Zaparzenie kawy ze strzykawki jest dziecinnie proste. Potrzebujesz: AeroPressu, papierowego filtra, gorącej wody, ulubionego kubka, dobrej kawki i do dzieła!
Tak wygląda jedna z metod parzenia kawy w AeroPressie.
Na sitko załóż filtr i przykręć do tuby. Postaw filtrem do dołu na ulubionym kubku i przelej gorącą wodą, by przepłukać i ogrzać filtr. Po wylaniu wody odmierz 18 g kawy i wsyp zmieloną kawę. Wlej ok. 50 g wody, czyli tyle, by przykryć ziarna. Odczekaj 30 sekund i wlej pozostałą wodę (200 g) do pełna tuby. Zamieszaj i odczekaj około 30 sekund. Po upływie tego czasu załóż tłok i zacznij przeciskanie, aż usłyszysz delikatne syknięcie. Gotowe!