Producent
Cena
-
od
do
Promocja
Akcesoria do parzenia Yerba Mate
Uwielbiasz Yerba Mate? Nic dziwnego! Te listki z ostrokrzewu paragwajskiego posiadają niesamowitą moc. A sam napój ma niezwykłe właściwości pobudzające, wzmacniające, oczyszczające i regulujące. O Yerba Mate często mówi się, że jest zdrowszą alternatywą kawy, ponieważ dodatkowo dostarcza organizmowi ogrom substancji odżywczych! Jeżeli będziesz pił mate pierwszy raz, będziesz potrzebować specjalnie do tego celu przeznaczonych naczyń z rurkami. A wszystko znajdziesz właśnie u nas!
Bombilla Spiralka
Bombilla Spiralka - to prosta rurka do picia Yerba Mate, z ciekawym, sprężynkowym systemem filtracji. Ta bombilla nadaje się do każdego rodzaju yerba mate. Wykonana ze stali nierdzewnej przefiltruje najbardziej zmielone liście yerby. Pasuje zarówno do tykwy, ceramicznego matero lub glinianej calabazy.
Dostępność: Mniej niż 10 szt.
Wysyłka w: 24 godziny
Tykwa ceramiczna Caballo - naczynie do Yerba Mate 350ml
Tykwa Ceramiczna Caballo to nie tylko naczynie do picia Yerba Mate, ale także dzieło sztuki użytkowej. Jej kształt przypomina klasyczną tykwę, a jednocześnie wyróżnia się nowoczesnym i stylowym designem. Powierzchnia naczynia została szkliwiona zarówno od wewnątrz, jak i na zewnątrz, co nadaje jej elegancki połysk i ułatwia czyszczenie.
Dostępność: Mniej niż 10 szt.
Wysyłka w: 24 godziny
Jakie akcesoria potrzebne do Yerby?
Jak wiadomo, Yerba Mate to napój, który powinno podawać się w specjalnie przeznaczonych naczyniach z rurkami. To dzięki nim wydobywa się niepowtarzalny smak i aromat.
Zarówno kubki do Yerby zwane matarea, jak i bombille do jej odsączania, to elementy, które tworzą niezbędne każdemu miłośnikowi ostrokrzewu paragwajskiego akcesoria do Yerba Mate.
Zestawy do Yerba Mate dla początkujących
Jeśli jednak nie do końca wiesz od czego zacząć, to w ofercie naszego sklepu znajdziesz, gotowe zestawy z którymi bez problemu rozpoczniesz swoja przygodę z Yerba Mate. A dalej...
Jak przyrządzić Yerba Mate?
Wsyp susz do naczynia: od 1/3 do 3/4 jego objętości, przykryj naczynie dłonią, ułóż do góry dnem i potrząsaj
nim tak, aby najdrobniejsza część suszu znalazła się przy górze naczynia. Ustaw naczynie wraz z suszem pod skosem i zalej wodą o temperaturze 70-80 stopni Celsjusza w pustą przestrzeń. Włóż bombillę w miejsce, gdzie nalewana była woda (i więcej jej już nie ruszaj, żeby się nie zapchała!). Pierwsza zaparzka wchłania większość wody (sucha yerba pęcznieje), więc po chwili trzeba dolać nowej. Po 2-3 minutach yerba jest już zaparzona i gotowa do wypicia.
Tak przygotowaną yerbę możesz zalewać kilkakrotnie, zużywając nawet litr gorącej wody.