
Guayusa Pachamama – Yerba mate z organicznym certyfikatem 100g
Opis
Guayusa Pachamama to najwyższej jakości organiczna ilex guayusa! Jest to pierwsza, organiczna guayusu z certyfikowanej plantacji w naszym kraju! Produkt postaje z w całkowicie naturalny sposób bez udziału pestycydów lub innych środków chemicznych.
Ilex guayusa jest to mniej znana siostra Ilex paraguariensis, czyli yerba mate.
Jest to roślina z rodziny ostrokrzewów, wywodząca się z tropikalnych lasów Ekwadorów. Producentem Pachamamy jest małe ekologiczne gospodarstwo z ekwadorskiej prowincji Napo. Zawiera wiele cennych dla zdrowia składników, wysokie stężenie naturalnej kofeiny o łagodnym smaku. Często pita przez sportowców, biznesmenów oraz osoby związane z branżą kreatywną.
Najwyższej jakości organiczna ilex guayusa!
Sposób przygotowania:
Sposób 1:
Do naczynia o pojemności 200-300ml należy wsypać 2-4 łyżeczki suszu. Następnie należy zalać susz wrzątkiem, po 5 minutach napar gotowy do spożycia.
Sposób 2:
Do gotującej się wody należy wsypać 2 do 4 łyżeczek stołowych suszu (na około 500ml). Napar gotowy do spożycia po 3 minutach gotowania.
Jak podawać?
Smak guayusa jest bardzo łagodny dlatego też, idealnie komponuje się z owocami, sokami, cukrem oraz innymi ziołami. Można podawać ją na ciepło lub w schłodzonej formie.
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.