
Organiczna Zielona Herbata Moya Hojicha 60g
Opis
Hojicha to wyjątek wsród japońskich naparów, a jej smak w niczym nie przypomina smaku innych zielonych herbat!
Hojicha pochodzi z liści zbieranych jesienią i jest prażona w wysokiej temperaturze, przez co jej liście nabierają ciemno-brązowego koloru. Herbata nabiera dzięki temu swojego wyjątkowego, dymnego aromatu i słodkawego smaku z karmelowo-orzechowymi nutami. W procesie prażenia Hojicha traci też swoją zawartość kofeiny, dzięki czemu można ją pić przed snem i mogą ją pić dzieci oraz kobiety w ciąży. Proces prażenia zielonej herbaty został wymyślony w latach 20-tych w Kioto i od tego czasu Hojicha nieustannie zyskuje na popularności sięgającej w tym momencie daleko poza granice Japonii.
Picie Hojichy pomaga regulować ilość cholesterolu oraz cukru w organizmie, a także wzmacnia układ odpornościowy. Hojichę, podobnie jak Genmaichę, podaje się często w Japonii do posiłków. Można ją parzyć kilkukrotnie choć z reguły nie więcej niż 3 razy. Moya Hojicha pochodzi z niewielkich rodzinnych i ekologicznych upraw na południowej wyspie Kiushu. Proces jej produkcji odbywa się w Uji w Prefekturze Kioto, gdzie jest też certyfikowana i poddawana rygorystycznym testom na ewentualne zanieczyszczenia.
Kraj pochodzenia: Japonia
Waga netto: 60g
Skład: 100% organiczna zielona herbata Hojicha
Przygotowanie:
Ilość herbaty: 2-3g na 150ml
Czas parzenia: 1-3 min.
Ilość zaparzeń: do 3 razy
Temperatura parzenia: 75-90 ºC
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.