Etiopia Dhilgee Siko LaCava - kawa ziarnista 250g
Kawa Ethiopia Dhilgee Siko wypalona w polskiej palarni LaCava pochodzi z malowniczej wioski El Corazon w regionie Guji w Etiopii. Jest to kawa z odmiany Wolichu, która jest znana ze swojego intensywnego smaku i aromatu. W smaku dominują nuty skórki cytryny, zielonych jabłek i czarnej herbaty. Całość przełamana jest wyrazistymi akcentami cytrusów.
Kod produktu: CAD9-70959
Cechy produktu
Kawa specialty
Opis
Przelew miesiąca z Etiopii
Kawa Ethiopia Dhilgee Siko wypalona w polskiej palarni LaCava pochodzi z malowniczej wioski El Corazon w regionie Guji w Etiopii. Jest to kawa z odmiany Wolichu, która jest znana ze swojego intensywnego smaku i aromatu. W smaku dominują nuty skórki cytryny, zielonych jabłek i czarnej herbaty. Całość przełamana jest wyrazistymi akcentami cytrusów.
Etiopia Dhilgee Siko
LaCava Etiopia Dhilgee Siko charakteryzuje się średnim body i słodkością, ale za to z wyrazistą kwasowością. Jabłka odgrywają tu kluczowy smak. Najlepszy smak uzyskasz, parząc ją metodami przelewowymi: drip, chemex, aeropress, french press.
Specyfikacja produktu:
- Kraj pochodzenia: Etiopia
- Region: Guji, Uraga
- Odmiana: Wolichu
- Metoda obróbki: Myta, fermentacja 24 - 72h
- Położenie upraw: 2100 - 2250 m n.p.m.
- Stopień palenia: Jasny
- Ziarna: 100% arabika
- Nuty wyczuwalne w smaku: skórka cytryny, zielone jabłko, czarna herbata
- Punkty w cuppingu: 87/100 pkt
Najlepsze metody parzenia kawy Dhilgee Siko:
- Ekspres przelewowy
- Chemex
- Dripper
- AeroPress
- French Press
- Tradycyjnie
Kawa Ethiopia Dhilgee Siko to wyjątkowa okazja, aby skosztować prawdziwej kawy etiopskiej. Jej bogaty smak i aromat zachwyci nawet najbardziej wymagających smakoszy.
Opinie
Jeśli dodałeś/-aś recenzję, a nie pojawiłą się na liście, być może oczekuje na moderację.