
Rwanda Gisaka LaCava - kawa ziarnista 250g
Opis
Gisaka LaCava to jasno palona arabika Single Origin, rosnąca na wysokości 1650-1850 m n.p.m. w regionie Bugesera. Kawa ta jest przetwarzana naturalnie. LaCava Gisaka to kawa, która w testach otrzymała 87 punktów, co czyni ją kawą speciality. Gisaka to 100% arabica. Z jej wykorzystaniem przygotujesz wiele interesujących napojów, które zyskają wyjątkowy charakter. Ziarno dostarcza wielu doznań smakowych, zaczynając od dojrzałej truskawki, po kwaskowość charakterystyczną dla owoców wiśni. Kawa swoim zapachem przenosi nas do kwiecistego ogrodu.
Świetna kawa do metod alternatywnych!
Kawy z palarni LaCava to produkty o jakości speciality, co czyni je wyjątkowymi. Ziarno trafia do klienta maksymalnie po kliku dniach, aby mógł on rozkoszować się bukietem smaków, przy czym zyskuje on gwarancję dobrej jakości.
- Region uprawy: Eastern Providence, Bugesera District Nyamata Sector
- Wysokość upraw: 1650 - 1850 m n. p. m.
- Odmiana botaniczna: Red Bourbon
- Metoda obróbki: Natural
Rekomendowane metody parzenia: chemex, drip, french press, aeropress oraz innych alternatywnych metod parzenia.