Kenia Kabare LaCava - kawa ziarnista 250g
Opis
Kenijska kawa nasycona smakiem czarnej porzeczki i kwaskowej śliwki
LaCava Kenia Kabare to kawa ziarnista jakości speciality pochodząca z Kenii, wypalona w polskiej rzemieślniczej palarni LaCava. Idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są nuty czarnej porzeczki, śliwki i cukru trzcinowego.
Soczysta kawa ziarnista Kenia Kabare
Kenia Kabare to jasno palona arabika o delikatnie owocowym smaku, przełamana złocistą słodyczą cukru trzcinowego. Kawy z Kenii to świetna propozycja dla miłośników nieoczywistych smaków. Ziarna są poddawane mokrej obróbce, wykorzystując wodę prosto z rzeki Ragati. Ta kawa smakuje niczym knedle, wypełnione po brzegi soczystymi śliwkami.
Specyfikacja kawy Kenia Kabare z palarni LaCava:
- Kraj pochodzenia kawy: Kenia
- Region uprawy: Kirinyaga
- Wysokość uprawy: 1700-1800 m. n.p.m.
- Odmiana botaniczna: SL-28, SL-34
- Proces obróbki: Washed
Cechy produktu
Palarnia | LaCava |
Kraj pochodzenia | Kenia |
Region | Kirinyaga |
Wysokość uprawy | 1700-1800 m. n.p.m. |
Odmiana | SL-28, SL-34 |
Metoda obróbki | Washed (myta) |
Opis sensoryczny | czarna porzeczka, śliwka, cukier trzcinowy |
Punkty specialty | 87 |
Data palenia | 04.04.2023 |
Najlepsza do | Dripa, Chemexa, AeroPressa, ekspresów przelewowych |
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.