LaCava Etiopia Bombe- kawa ziarnista 250g
Opis
Bombowa kawa intensywna w smaku pod dripa z Etiopii
LaCava Ethiopia Bombe to kawa ziarnista jakości speciality pochodząca z Etiopii, wypalona w polskiej rzemieślniczej palarni LaCava. idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są nuty truskawki, jagody, miodu i jaśminu.
Ethiopia Bombe to wysokiej jakości kawa pod przelew
Ethiopia Bombe jest idealną kawa dla ludzi lubiących intensywny smak tego naparu! Wyraźne nuty owocowe przekonają do siebie nie jednego kawosza. Bombowa nazwa kawy odnosi się do malowniczych Gór Bombe – miejsca uprawy ziaren, które po zebraniu podlegają powolnemu procesowi suszenia w cieniu. Proces tej obróbki ziaren kawy trwa aż 25 dni, a podczas niego ziarna obracane są co 15 minut, aż do uzyskania równomiernej suchości. Dzięki koronkowej pracy setek osób, Ethiopia Bombe zyskuje głęboki smak, w którym można wyczuć nuty jaśminu, jagód, truskawek i przyjemną słodycz miodu. Tak oto powstała kawa wysokiej jakości do parzenia metodami alternatywnymi.
Specyfikacja kawy Ethiopia Bombe z palarni LaCava:
- Region uprawy: Bombe village, Daye Bensa, Sidama
- Wysokość uprawy: 2230 m n.p.m.
- Odmiana botaniczna: Mixed Heirloom Varietals
- Proces obróbki: Natural
Jasno palona kawa pod przelew z palarni LaCava
Cechy produktu
Palarnia | LaCava |
Kraj pochodzenia | Etiopia |
Region | Bombe village, Daye Bensa, Sidama |
Wysokość uprawy | 2230 m n.p.m. |
Odmiana | Mixed Heirloom Varietals |
Metoda obróbki | Naturalna (sucha) |
Opis sensoryczny | jaśmin, jagody, truskawki, miód |
Punkty specialty | 88 |
Data palenia | 16.01.2023 |
Najlepsza do | Dripa, Chemexa, AeroPressa, ekspresów przelewowych |
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.