LaCava Gwatemala Santa Barbara - kawa ziarnista 250g
Opis
Słodka kawa ziarnista do chemexa z polskiej palarni LaCava
LaCava Guatemala Santa Barbara to kawa ziarnista pochodząca z Gwatemali. Ma ciemny, owocowy smak i aromat. Cechuje ją wyraźna, słodka nuta czekoladowa i karmelowa. Smakuje idealnie zaparzona alternatywnymi metodami parzenia.
Santa Barbara to kawa jakości speciality dobra pod przelew
Kawa Santa Barbara z Gwatemali to klasyka w najlepszym wydaniu. Guatemala Santa Barbara prezentuje to za co tak bardzo lubimy kawę z Gwatemali, czyli nuty ciemnego kaka, czekolady przeplatające się z lekką kwasowością suszonych owoców! W procesie tworzenia tej kawy bierze czynny udział Mario Recinos, który zrzesza małą kooperatyę składającą się z 12 okolicznych farm, których wielkość nie przekracza 1 hektara. Ich wspólna praca i doświadczenie przekłada się na najwyższą jakość ich kawy. Dzięki temu możemy rozkoszować się Tym gwatemlaskim klasykiem jakości specialty!
Informacje o kawie Gwatemala Santa Barbara:
- Region uprawy: Huehuetenago, Santa Barbara
- Wysokość uprawy: 1600 - 2200 m. n.p.m.
- Odmiana botaniczna: Caturra, Catimor, Typica
- Proces obróbki: myta
- Rekomendowane metody parzenia: chemex, drip, aeropress
Jasno palona kawa z palarni LaCava.
Cechy produktu
Palarnia | LaCava |
Kraj pochodzenia | Gwatemala |
Region | Huehuetenago, Santa Barbara |
Wysokość uprawy | 1600 - 2200 m. n.p.m. |
Odmiana | Caturra, Catimor, Typica |
Metoda obróbki | Washed (myta) |
Opis sensoryczny | ciemne kakao, czekolada przeplatająca się z lekką kwasowością suszonych owoców |
Punkty specialty | 85 |
Data palenia | 04.01.2023 |
Najlepsza do | Dripa, Chemexa, AeroPressa, ekspresów przelewowych |
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.