
LaCava Kenia Kiboko - kawa ziarnista 250g
Opis
Kenia Kiboko pod espresso
LaCava Kenya Kiboko Espresso to ziarnista kawa jakości specialty pochodząca z Kenii, wypalona w polskiej rzemieślniczej palarni LaCava. Te aromatyczne ziarna z kenijskiej plantacji najlepiej sprawdzą się w ekspresach ciśnieniowych oraz kawiarkach. W smaku wyczuwalne są nuty czereśni, czarnej porzeczki i czekolady.
Soczyście kwaskowa kawa z Kenii Kiboko Espresso
Kenya Kiboko Espresso to średnio palona arabika, która najlepiej sprawdzi się do przygotowania aromatycznego espresso z ekspresu ciśnieniowego. Odpowiednio przygotowany shot będzie charakteryzował się słodkim, czereśniowym i czekoladowym aromatem. Przygotowany napar w smaku posiada bogactwo czerwonych owoców, soczystą kwasowość i złożoność kompozycji sensorycznej.
Specyfikacja kawy Kenya Kiboko Espresso
- Kraj pochodzenia kawy: Kenia
- Region uprawy: Nyeri Murang'a, Kiambu
- Wysokość uprawy: 600 - 2300 m n.p.m.
- Odmiana botaniczna: SL-28, SL34, Ruiru 11
- Proces obróbki: Washed
- Ocena w cuppingu: 87/100 punktów
Cechy produktu
Palarnia | LaCava |
Kraj pochodzenia | Kenia |
Region | Nyeri Murang'a, Kiambu |
Wysokość uprawy | 600 - 2300 m n.p.m. |
Odmiana | SL-28, SL34, Ruiru 11 |
Metoda obróbki | Washed (myta) |
Opis sensoryczny | czereśnia, czarna porzeczka, czekolada |
Punkty specialty | 87 |
Najlepsza do | Ekspresu ciśnieniowego, kawiarki, french pressa |
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.