
LaCava La Fragola - kawa ziarnista 250g
Opis
Finezyjna Arabika z Etiopii dla miłośników kaw z nutą czekolady
Przedstawiamy kawę ziarnistą LaFragola, która przeniesie Cię w świat czekoladowego fondue. Ziarna 100% arabiki z etiopskiej Guji, obrabiane metodą naturalną, blend pod espresso. Kawa o charakterystycznej nucie rodzynek i dżemu zawartej w ciemnym naparze. Dodatkowo przenosi nas w nuty smakowe słodkiej truskawki oblanej gęstą rozkoszną czekoladą z powiewem delikatnego jak chmurka jaśminu. Jeśli jesteś miłośnikiem czekoladowych nut w kawie i minimalnej kwasowości to ten uwodzicielski blend kawowy jest idealny dla Ciebie.
Ziarna kawy Speciality po obróbce naturalnej, zaskakują profilem sensorycznym profesjonlanych Q Graderów, wpływając fantastycznie na ich zmysły. Kawa z punktacją SCA 84/100.
LaFragola Specialty pod espresso z polskiej palarni
LaCava proponuje zaparzyć ziarna kawy LaFragola pod espresso w którym poczujemy niepowtarzalny aromat świeżo palonej kawy. Metoda średnio ciemnego palenia wydobywa idealnie balans słodyczy, goryczki i kwasowości, aby ten wyważony blend w każdej filiżance kawy zaskakiwał niezapomnianym wrażeniem smakowym.
Specyfikacja kawy:
- Pochodzenie kawy: Etiopia
- Region uprawy: Alta Mogiana Jerquara, Guji
- Odmiana botaniczna: Mundo Novo, Red Catuai, Heirloom
- Profil sensoryczny: truskawka w czekoladzie, jaśmin, migdał, orzech laskowy
- Obróbka ziaren: natural
- Metoda palenia: średnio palona
- Skład: 100% arabika
- Rodzaj kawy: kawa ziarnista
- Wysokość uprawy: 890 - 2100 m. n.p.m
- Ocena w cuppingu: 84/100
- Wielkość opakowania: 250g
Zalecana metoda parzenia:
- Ekspres kolbowy
- Ekspres automatyczny
- kawiarka
- tradycyjna
- wszystkie ciśnieniowe metody parzenia
Kawa rzemieślnicze z polskiej palarni
Od 2009 roku podstawową pasją LaCava jest rzemieślnicza wypalanie ziaren kawy. Od tego czasu dostarczają ją w jak najlepszej formie, dbając przy tym o najwyższą jakość. Lubią zaskakiwać swoich klientów niecodziennym smakiem. W swoje kawowe historię wkładają całe serce. Kawa w palarni LaCava wypalana jest przez samego mistrza w tej dziedzinie-Aleksandra Smęta.
Cechy produktu
Palarnia | LaCava |
Kraj pochodzenia | Etiopia |
Region | Alta Mogiana Jerquara, Guji |
Wysokość uprawy | 890 - 2100 |
Odmiana | Mundo Novo, Red Catuai, Heirloom |
Metoda obróbki | Naturalna (sucha) |
Opis sensoryczny | truskawka w czekoladzie, jaśmin, migdał, orzech laskowy |
Punkty specialty | 84 |
Najlepsza do | Ekspresu ciśnieniowego, kawiarki, french pressa |
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.