
LaCava Specialty Italia - kawa ziarnista 1kg
Opis
Niepowtarzalna mieszanka arabiki z Brazylii i Indyjskiej robusty
Mieszanka we włoskim stylu 100% ziarnistej kawy w jednej filiżance, która przeniesie nas na wzgórza Toskanii pachnącej czekoladą i cyprysem. Doskonały blend pod espresso, w którym będziesz się rozkoszować słodką brazylijską arabiką specialty (25%) i robustą z Indii (75%). Uwodzicielski aromat wanilii za strukturą gęstego marcepanu rozpieści Twoje podniebienie. Kawa Speciality Italia od LaCava idealna dla miłośników ciemniejszego palenia ziaren i Włoch w klasycznym espresso.
Wysokiej jakości zebrane ziarna po obróbce naturalnej połączonej z mytą, zaskakują profilem sensorycznym profesjonlanych Q Graderów, wpływając fantastycznie na ich zmysły. Kawa z punktacją SCA 82/100.
W filiżance możemy znaleźć wyczuwalną nutę czekolady, wanilii i marcepanu, a to wszystko w kawie dla Ciebie abyś mógł zacząć dzień w dobrym humorze. Spróbuj smaku Speciality Italia LaCava, zobaczysz jak na Ciebie działa.
Speciality Italia pod espresso z rzemieślniczej palarni
LaCava proponuje wykorzystać ziarna Specility Italia pod esencjonalne espresso w którym poczujemy niepowtarzalny aromat świeżo palonej kawy. Metodą średnio ciemnego palenia kawy wydobyto idealny balans słodyczy, goryczki i kwasowości, aby ten wyważony blend w każdej filiżance Twojej cappuccino zaskakiwał Cię niezapomnianym wrażeniem smakowym. Nie wierzycie nam na słowo? Sami spróbujcie, żeby się przekonać <3
Dane o kawie:
- Pochodzenie kawy: Brazylijska arabika, Indyjska robusta
- Region uprawy: Alta Mogiana Jerquara, India Coorg
- Odmiana botaniczna: Robusta Peredinia, Mundo Novo, Red Catuai
- Profil sensoryczny: czekolada, wanilia, marcepan
- Obróbka: natural, myta
- Metoda palenia: średnio ciemno palona
- Skład: 25% arabika, 75% robusta
- Rodzaj kawy: kawa ziarnista
- Wysokość uprawy: 900 - 1100 m. n.p.m.
- Ocena w cuppingu: 82/100
- Wielkość opakowania: 1000g
Zalecana metoda parzenia:
- Ekspres kolbowy
- Ekspres automatyczny
- wszystkie ciśnieniowe metody parzenia
Zawsze świeża kawa specialty z palarni LaCava
Od 2009 roku podstawową pasją LaCava jest rzemieślnicza palarnia kawy ziarnistej. Kochają kawę i dlatego dostarczają ją w najlepszej i najbardziej jakościowej postaci jaka znają. Pokazywanie różnych oblicz kawy, zaskakiwanie klientów niespodziewanym smakiem to misja LaCava. Tą Polską palarnię kawy wyróżnia ogromna wiedza pracowników doświadczonych i zaangażowanych sercem w kawowych historiach.
Cechy produktu
Palarnia | LaCava |
Kraj pochodzenia | Indie, Brazylia |
Region | Alta Mogiana Jerquara, India Coorg |
Wysokość uprawy | 900 – 1100 |
Odmiana | Robusta Peredinia, Mundo Novo, Red Catuai |
Metoda obróbki | Washed (myta), Natural (sucha) |
Opis sensoryczny | czekolada, wanilia, marcepan |
Punkty specialty | 82 |
Najlepsza do | Ekspresu ciśnieniowego, kawiarki, french pressa |
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.