
LaCava Myanmar Ruby Hills - kawa ziarnista 250g
Opis
Kawa jakości specialty z Myanmar
Wyśmienita słodka kawa do przelewowych metod
Specyfikacja kawy:
- Region uprawy: Mogok, Mandalay
- Wysokość uprawy: 1500 m. n.p.m.
- Odmiana botaniczna: Catimor (H528)
- Metoda obróbki kawy: Washed, dry fermented
- Nuty wyczuwalne w smaku: bez, czerwone jabłko, wanilia
- Stopień palenia: jasny
- Skład: kawa arabica 100%
- Rodzaj kawy: kawa ziarnista
- Punkty w cuppingu: 86/100
Metody parzenia kawy China Ou Yang:
- Chemex
- Drip
- Aeropress
- Ekspres przelewowy
- French Press
- Inne alternatywne metody parzenia
Polska palarnia kawy najwyższej jakości LaCava
Cechy produktu
Palarnia | LaCava |
Kraj pochodzenia | Myanmar |
Region | Mogok, Mandalay |
Wysokość uprawy | 1500 m. n.p.m. |
Odmiana | Catimor (H528) |
Metoda obróbki | Washed, dry fermented |
Opis sensoryczny | bez, czerwone jabłko, wanilia |
Punkty specialty | 86 |
Data palenia | 02.11.2022 |
Najlepsza do | Dripa, Chemexa, AeroPressa, ekspresów przelewowych |
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.