
Rwanda Muhondo LaCava - Kawa Ziarnista 250g
Opis
Stacja myjąca Muhondo wykonuje pracę na niewielką skalę, ale ma ogromny wpływ na społeczności lokalne jak i również na jakość ziarna. Oprócz tej zalety ma jeszcze jedną, niezwykle smakuje! Jej wysokość, dobre nasłonecznienie, a później obróbka metodą Honey, składają się na idealnie słodki i owocowy smak w filiżance. Kawa Rwanda Muhondo charakteryzuje się nutami brzoskwiniowymi ze słodyczą miodu i karmelu.
Dobra kawa jakości specialty!
Oferta palarni LaCava skierowana jest do wszystkich osób, które poszukują świeżo wypalonej kawy najwyższej jakości. Kawę dla siebie odnajdą fani espresso i metod przelewowych. Kawa od LaCavy to gwarancja wspaniałych przeżyć smakowych niezależnie od tego jaką metodą zaparzysz ich ziarna.
Wszystkie kawy z tej rzemieślniczej polskiej palarni są świeżo palone i mają maksymalnie 14 dni od momentu palenia, dzięki czemu osiągają szczyt smaku w Twojej filiżance.
---
Kraj pochodzenia: Rwanda
Region: Gakenke District
Położenie upraw: 1750 - 2200 m. n.p.m.
Odmiana: Bourbon
Obróbka: Honey
Ocena w cuppingu: 87 / 100 punktów
Rekomendujemy przygotowywanie Rwanda Muhondo metodami przelewowymi, takimi jak: ekspres przelewowy, drip, chemex, french press oraz innych alternatywnych metod parzenia.
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.