
Story Coffee Spring Coffee Espresso - kawa ziarnista 250g
Opis
Kwiecista Etiopia w Spring Coffee Espresso
Kawa Spring Coffee Espresso to kawa ziarnista wypalona pod espresso w warszawskiej palarni Story Coffee Roasters. Ta limitowana edycja stworzona z myślą o pięknej wiośnie charakteryzuje się przyjemnym kwiatowym smakiem i aromatem. Ta mieszanka ziaren z Etiopii, palona w średnim stopniu, idealna do ekspresu ciśnieniowego i kawiarki.
Wiosenne espresso w etiopskim klimacie
Kawa Spring Coffee Espresso to blend Etiopii dwóch obróbek – mytej oraz naturalnej! W wersji wypalonej pod espresso spodziewaj się monstrualnej słodyczy słodkich, dojrzałych brzoskwiń i czekolady! W smaku wyczuwalne są nuty brzoskwini, moreli, jagód, kwiatów, czekolady i czarnej herbaty. Powstały napar smakuje niczym brzoskwiniowe delicje!
----
Kraj pochodzenia kawy: Etiopia
Region: Sidamo / Guji
Metoda obróbki: Washed / Natural
Odmiana: Heirloom
Położenie upraw: 1900 - 2100 m n.p.m.
Ocena w cuppingu: 85 / 100 pkt
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.