Vergnano Antica Bottega - kawa ziarnista 1kg
Opis
Najlepsza jakość i smak w espresso z kawy ziarnistej Antica Bottega
Kawa ziarnista Antica Bottega to mieszanka ziaren pochodzących z trzech środkowoamerykańskich państw Nikaragui, Dominikany oraz Kostaryki dopełniona o robustę z Demokratyczne Republiki Konga.
Kawa ta charakteryzuje się bogatym i intensywnym smakiem, z wyczuwalnymi nutami gorzkiej czekolady, karmelu i prażonych orzechów. Jest to kawa o pełnym ciele i zbalansowanej kwasowości, która nadaje się zarówno do spożycia w formie espresso, jak i w innych formach parzenia.
Espresso przygotowane z tej kawy charakteryzuje się aksamitnym smakiem z lekką nutą kwasowości i czekoladowym zwieńczeniem. Napar jest gęstej konsystencji z unoszącą się trwałą cremą.
Idealne połączenie tradycji i innowacji w kawach z palarni Vergnano
Najwyższej jakości mieszanki kawy Caffe Vergnano narodziły się z niezwykłego procesu, rozpoczynającego się od starannego wyboru surowca, a kończącego na wnikliwie kontrolowanej produkcji. Kawa robiona jest z najwyższą starannością, a każde ziarno jest pełne miłości i smaku!
Najważniejsze cechy kawy Antica Bottega:
- Pochodzenie kawy: Nikaragua, Dominikana, Kostaryka, Demokratyczna Republika Konga
- Profil sensoryczny: nuta czekolady, prażonych orzechów, karmelu
- Obróbka: natural
- Metoda palenia: średni
- Skład: 92% Arabika, 8% Robusta
- Rodzaj kawy: kawa ziarnista
- Wielkość opakowania: 1 kg
Zalecane metody parzenia kawy Antica Bottega:
- ekspres automatyczny
- ekspres kolbowy
- ekspres przelewowy
- french press
- kawiarka
- sposób tradycyjny
Cechy produktu
Palarnia | VERGNANO |
Kraj pochodzenia | Nikaragua, Dominikana, Kostaryka, Demokratyczna Republika Konga |
Ziarnista / mielona | Ziarnista |
Rodzaj ziaren | Arabica 92% | Robusta 8% |
Stopień palenia | Średnie |
Najlepsza do | Ekspresu ciśnieniowego, kawiarki, french pressa |
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.