Dolce Crema LaCava - kawa ziarnista 250g
Opis
Słodka, esencjonalna, kremowa, a przy tym tak niezapomnianie złożona. Tak ciekawa kompozycja niesie w sobie połączenie owocowości z wytrawnością. Zdecydowanie zachwyci miłośników owocowego espresso. Dolce Crema to mieszanka brazylijskich, kolumbijskich i honduraskich ziaren arabiki z niewielką domieszką robusty.
Kawa ziarnista LaCava Dolce Crema jest średnio palona, posiada niską zawartość kofeiny, dzięki czemu nie daje nam mocnego kofeinowego zastrzyku. Bez obaw możemy delektować się nią nawet późnym popołudniem!
Produkty z kolekcji espresso od LaCava rekomendowane są do wszystkich ciśnieniowych metod parzenia, takich jak automatyczny ekspres do kawy czy ekspres kolbowy. Średnio ciemne palenie kawy zapewnia idealny balans pomiędzy słodyczą, goryczą, a kwasowością. Dzięki temu przygotowane espresso, a na jago bazie kawy mleczne takie jak cappuccino, latte czy flat white staje się niesamowitym doświadczeniem.
Kawy zawsze świeżo palone
Wszystkie kawy ziarniste pochodzące z polskiej, rzemieślniczej palarni LaCava Specialty Coffee Roastery trafiają do sprzedaży kilka dni po wypaleniu, dzięki czemu mamy pewność świeżości i najwyższej jakości.
---
Średnio-ciemne tradycyjne palenie rzemieślnicze
90% Arabika - 10% Robusta
Złożona i bardzo żywa kompozycja
Nuty wyczuwalne w smaku: słodycz czereśni, rum, krem z ciemnej czekolady
Region uprawy: Brazylia, Kolumbia, Honduras, Indie
Wysokość uprawy: 500- 1500 m. n.p.m.
Odmiana botaniczna: mundo novo catuai, parchment
Proces obróbki: natural, washed
Idealna do przygotowania wg. następujących metod: ekspres ciśnieniowy, przelewowy, French Press, kawiarka oraz ekspres automatyczny.
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.