Producent
Dostępność
Cena
-
od
do
Promocja
Tamper do ubijania
Dobra kawa? To bez wątpienia równa się dobry tamper! Profesjonalny tamper do ubijania kawy to jeden z głównych akcesoriów każdego baristy. Jest to przedmiot, który służy do ugniatania kawy w kolbie i umożliwia przygotowanie idealnego espresso. Dobrej jakości tamper to obowiązkowe narzędzie do pracy z ekspresami do zaparzania kawy metodami ciśnieniowymi.
Espresso Gear - Rosewood Tamper 58 mm
Klasyczny i profesjonalny tamper od szwedzkiej marki Espresso Gear. Dobry tamper to jeden z głównych elementów do osiągnięcia perfekcyjnego espresso - równa powierzchnia kawy w portafiltrze to lepszy przepływ wody i zaparzanie kawy na calutkiej powierzchni! Tamper jest wykonany z wysokiej jakości materiałów - stali nierdzewnej, a także drewna różanego.
Dostępność: brak towaru
Espresso Gear - Luce Rosewood Tamper 58 mm
Temper Espresso Gear - Luce Rosewood to ręcznie wykonany temper do ekspresów ciśnieniowych o średnicy 58 mm. Jego uchwyt został wykonany z pięknego drewna różanego, co nadaje mu elegancki wygląd i zapewnia wygodny chwyt.
Dostępność: Mniej niż 10 szt.
Wysyłka w: 24 godziny
Espresso Gear - Rosewood Tamper 57 mm
Tamper do kawy espresso gear jest wykonany z wysokiej jakości odlewu stali nierdzewnej z wygrawerowanym logo. Jest wyposażony w ergonomiczną rączkę, która zapewnia wygodną obsługę. Ma powierzchnię gładkiego połysku, która łatwo się czyści. Używa się go do ubijania mielonej kawy w portafiltrze, co zapewnia równomierne wypalenie kawy i doskonały smak espresso. Tamper jest łatwy w użyciu i skuteczny w swojej pracy.
Dostępność: Mniej niż 10 szt.
Wysyłka w: 24 godziny
Jaki tamper do kawy wybrać?
Tyle ile baristów, tyle różnych metod ubijania i wyrównywania kawy. Jedni używają do tego więcej siły, natomiast inni delikatnie naciskają wyrównując poziom kawy. Zasada jest taka, że im lżejsze ubicie kawy tym woda ma większą swobodę w przedostaniu się. To działa również na odwrót. Jeżeli ubijemy kawę mocno to wodzie będzie ciężej przebić się przez cząsteczki kawy, co automatycznie wydłuży jej czas parzenia.
Precyzyjne ubicie!
Najważniejsze w wyborze tampera jest to, aby jego średnica pasowała do średnicy sitka kolby. Idealnie dobrany tamper ma średnicę odpowiadającą średnicy sitka, co do milimetra.
Dobra jakość!
Drugą ważną kwestią jest to, aby tamper był trwały. A przede wszystkim wykonany z wysokiej jakości materiałów, najlepiej ze stali nierdzewnej.
Elegancki design!
Trzecia kwestia to wygląd i estetyka wykonania, bo oprócz przygotowania znakomitej kawy, tamper stanie się atrakcyjnym elementem kawiarnianego wyposażenia.
Nasza oferta pełna jest różnych tamperów, więc na pewno znajdziesz coś dla siebie!