Producent
Dostępność
Cena
-
od
do
Promocja
Tamper do ubijania
Dobra kawa? To bez wątpienia równa się dobry tamper! Profesjonalny tamper do ubijania kawy to jeden z głównych akcesoriów każdego baristy. Jest to przedmiot, który służy do ugniatania kawy w kolbie i umożliwia przygotowanie idealnego espresso. Dobrej jakości tamper to obowiązkowe narzędzie do pracy z ekspresami do zaparzania kawy metodami ciśnieniowymi.
Motta - Gumowa podstawka pod tamper
Motta Gumowa podstawka pod tamper to akcesorium, które ułatwia pracę baristy i dba o czystość powierzchni roboczej. Podstawka jest wykonana z elastycznej gumy, która doskonale amortyzuje wstrząsy i chroni powierzchnię przed uszkodzeniem.
Dostępność: Została 1 szt.
Wysyłka w: 24 godziny
Motta Gumowa mata tampingowa
Gumowa Mata tampingowa Motta jest idealna do miejsc, w których przygotowuje się wiele kaw i każda sekunda jest na wagę złota. Dzięki gumowej macie Motta, możemy zapewnić sobie szybką, wydajną i estetyczną pracę. Mata świetnie chroni tamper oraz blat, a jej zastosowanie jest szczególnie przydatne w lokalach, które stawiają na profesjonalizm.
Dostępność: Została 1 szt.
Wysyłka w: 24 godziny
Tamper Motta do ubijania kawy - 58mm Czarny
Tamper Motta 58mm czarny to profesjonalne narzędzie do ubijania kawy mielonej przed przygotowaniem espresso. Jego uchwyt jest ergonomicznie wyprofilowany, co ułatwia chwyt i zapewnia precyzyjne ułożenie dłoni podczas ubijania kawy.
Dostępność: Została 1 szt.
Wysyłka w: 24 godziny
Tamper Motta Czarno-biały - 58 mm
Tamper firmy Motta, wykonany ze stali nierdzewnej o średnicy 58mm. Tamper jest w kolorze czarno-białym.
Tamper to urządzenie służące do ubijania mieszanki do espresso.
Dostępność: brak towaru
Jaki tamper do kawy wybrać?
Tyle ile baristów, tyle różnych metod ubijania i wyrównywania kawy. Jedni używają do tego więcej siły, natomiast inni delikatnie naciskają wyrównując poziom kawy. Zasada jest taka, że im lżejsze ubicie kawy tym woda ma większą swobodę w przedostaniu się. To działa również na odwrót. Jeżeli ubijemy kawę mocno to wodzie będzie ciężej przebić się przez cząsteczki kawy, co automatycznie wydłuży jej czas parzenia.
Precyzyjne ubicie!
Najważniejsze w wyborze tampera jest to, aby jego średnica pasowała do średnicy sitka kolby. Idealnie dobrany tamper ma średnicę odpowiadającą średnicy sitka, co do milimetra.
Dobra jakość!
Drugą ważną kwestią jest to, aby tamper był trwały. A przede wszystkim wykonany z wysokiej jakości materiałów, najlepiej ze stali nierdzewnej.
Elegancki design!
Trzecia kwestia to wygląd i estetyka wykonania, bo oprócz przygotowania znakomitej kawy, tamper stanie się atrakcyjnym elementem kawiarnianego wyposażenia.
Nasza oferta pełna jest różnych tamperów, więc na pewno znajdziesz coś dla siebie!