LaCava Certified Espresso - kawa ziarnista 1kg
Certified to kawa ziarnista jakości specialty wypalana w palarni LaCava, pochodząca z Meksyku i Peru. Ziarna w mieszance Certified są pielęgnowane wyłącznie przez naturę i przetwarzane ręcznie, wykorzystując naturalne metody. Dzięki temu zachowują swoją organiczność i oferują niepowtarzalne doznania smakowe. W każdym łyku tej kawy wyczujesz wyrafinowane nuty ciemnej czekolady, wanilii i śliwek. Ziarna tej kawy wypalane są w średnim stopniu, a więc jest to idealna propozycja do przygotowania espresso w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach.
Kod produktu: 823D-881A3
Cechy produktu
Atrybuty kawy
Opis
Mieszanka kawy specialty z Meksyku i Peru
Certified to kawa ziarnista jakości specialty wypalana w palarni LaCava, pochodząca z Meksyku i Peru. Ziarna w mieszance Certified są pielęgnowane wyłącznie przez naturę i przetwarzane ręcznie, wykorzystując naturalne metody. Dzięki temu zachowują swoją organiczność i oferują niepowtarzalne doznania smakowe.
Ekstrawagancki smak Certified
W każdym łyku tej kawy wyczujesz wyrafinowane nuty ciemnej czekolady, wanilii i śliwek, które tworzą harmonijną kompozycję smaków. Każde ziarno kawy w tej mieszance jest uprawiane bez użycia pestycydów, nawozów ani innych chemikaliów, co gwarantuje jego naturalny charakter. Dzięki temu praca farmerów nie tylko wpływa korzystnie na ich dobrobyt, ale także chroni otaczający mikroklimat.
Jaka kawa do kawiarki?
Ziarna tej kawy wypalane są w średnim stopniu, a więc jest to idealna propozycja do przygotowania espresso w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. Certified to hołd dla farmerów, a naszym celem jest stopniowe zwiększanie udziału kaw certyfikowanych, które spełniają kryteria sprawiedliwego handlu oraz zasad zrównoważonego rozwoju. Dzięki temu wspieramy rolników i chronimy środowisko.
Wybór dla miłośników takich kaw jak Braziliana, San Lorenzo, Blue oraz Santa Rita, Monte Belo.
Charakterystyka kawy Certified LaCava:
- Kraj pochodzenia ziarna: Meksyk/Peru
- Region: Las Hortensias/Cemcavir
- Odmiana: Bourbon, Caturra, Catimor, Typica/Caturra Rojo, Amarillo, Tipica, Pache, Catimor, Limani, Bourbon
- Obróbka: Washed
- Położenie upraw: 1300 - 1700/1600 m n.p.m.
- Punkty w cuppingu: 83/100 punktów
- Nuty smakowe: ciemna czekolada, śliwka, wanilia
Zapraszamy do odkrycia magii naszej mieszanki Certified i doświadczenia wyjątkowych chwil z każdą filiżanką tej ekologicznej kawy.